A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

25 листопада – День пам’яті жертв Голодоморів в Україні

Дата: 25.11.2023 15:02
Кількість переглядів: 90

Фото без описуЩорічно, у четверту суботу листопада, в Україні вшановується пам'ять тих, хто став жертвами Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. У 2023 році цей День припадає на 25 листопада.

В 1932–1933 роках, український народ був жертвою злочинного Голодомору, який пізніше було визнано геноцидом. 1932 року очільники ВКП(б) та уряду СРСР запровадили насильницьке вилучення продовольства, блокаду сіл та цілих районів, заборону виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресії щодо незгодних. Тоталітарна система створила для українців умови, розраховані на їхнє фізичне знищення. Через страшні масштаби злочину та цілеспрямовану політику режиму приховування правди про нього, вчені досі продовжують обговорювати точну кількість жертв, але на сьогодні відомо, що в Україні від голоду загинуло – більш ніж 10 мільйонів осіб.

Нині український народ стикаємося із подібними викликами. Російський режим, так само як у минулому, застосовує геноцидні методи, намагаючись позбавити нас ідентичності, культури та мови. Використовуючи терор та насильство, окупанти руйнують міста, масово вбивають та депортують наших громадян. Нинішні трагічні події та чергові злочини росіян демонструють, що жива пам’ять – надзвичайно важлива.

Вшануймо пам’ять та згадаймо сьогодні про мільйони людських життів, які втратила Україна. О 16:00 запалімо свічку пам’яті на знак скорботи за загиблими та приєднаймося до загальнонаціональної хвилини мовчання!

Пам’ятаємо, єднаємося, переможемо!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь