A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

До відома власників та користувачів земельних ділянок

Дата: 24.11.2023 08:22
Кількість переглядів: 111

Фото без описуНа виконання Указу Президента України від 22.07.2019 № 542/2019 «Про заходи щодо протидії рейдерству» для забезпечення належного захисту державою суб’єктів права власності і господарювання, ефективної протидії протиправному позбавленню власників їх прав, створення сприятливих умов для ведення бізнесу та у зв’язку з перспективою відкриття ринку сільськогосподарських земель доводимо до відома власників земельних ділянок приватної власності, землекористувачів земель державної та комунальної форм власності про необхідність перевірити наявність відомостей про належні їм земельні ділянки в Державному земельному кадастрі, та у разі відсутності таких відомостей забезпечити їх внесення чи виправлення. Це дозволить власникам земель вільно та без всіляких обмежень розпоряджатися своїми земельними ділянками.

 

У разі, якщо відомості про зазначені земельні ділянки в електронному вигляді не внесені до Державного земельного кадастру і не відображені на публічній кадастровій карті, їх державна реєстрація з присвоєнням кадастрового номера здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за заявою їх власників (користувачів земельної ділянки державної чи комунальної власності).

 

Також повідомляємо, що внесення відомостей про межі земельних ділянок до Державного земельного кадастру належить до компетенції державних кадастрових реєстраторів районного рівня за принципом екстериторіальності.

 

Відповідно до пункту 110, 1102  Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2012 № 105, для внесення відомостей (змін до них) до Державного земельного кадастру про земельні ділянки Державному кадастровому реєстраторові, який здійснює таку реєстрацію, в електронній формі подаються:

  1. заява (у паперовій або електронній формі) про державну реєстрацію земельної ділянки за формою згідно з додатком 22 цього Порядку;
  2. документація із землеустрою, яка є підставою для внесення відомостей (змін до них) до Державного земельного кадастру;
  3. електронний документ. 

 

Заява про державну реєстрацію земельної ділянки з доданими документами подається відповідним сертифікованим інженером-землевпорядником від імені замовника з використанням Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, у тому числі через веб-сторінку Держгеокадастру.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь