Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

На Харківщині СБУ затримала експоліцейського, який зрадив присязі і перейшов на бік ворога

Дата: 22.12.2022 16:14
Кількість переглядів: 100

Фото без опису43-річний старший сержант Національної поліції, який на початку збройної агресії рф обіймав посаду поліцейського у відділі реагування патрульної поліції Куп'янського РВ ГУНП в Харківській області, наприкінці травня добровільно погодився служити російсько-окупаційним військам.

Він з власної ініціативи написав заяву до окупаційної адміністрації агресора, уклав з її ватажком трудовий договір та був призначений інспектором чергової частини незаконного правоохоронного органу - так званого "управления внутренних дел военно-гражданской администрации Харьковской области". На підтвердження отриманої посади окупанти видали йому відповідне посвідчення та поліцейську форму з фейковими шевронами.

На цій посаді зловмисник приймав від населення заяви та повідомлення про правопорушення, оформлював відповідні документи, чим створював умови для функціонування незаконного правоохоронного органу агресорів, забезпечував становлення і зміцнення російської влади на тимчасово окупованій території Куп'янського району.

З окупантами зловмисник співпрацював до вересня, отримуючи за свою "службу" гроші в розмірі 45 тис рублів на місяць.

З лав Національної поліції України чоловік був звільнений у червні в рамках реалізації дисциплінарного стягнення.

Оперативники СБУ затримали зрадника в м. Куп'янську. Після деокупації міста силами оборони України зловмисник переховувався від українського правосуддя на горищі одного з приватних будинків.

Наразі за матеріалами СБУ зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За такий злочин зраднику загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Затримання здійснювали співробітники Управління СБУ в Харківській області спільно зі слідчими Територіального управління ДБР в м. Полтаві та Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь