Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

До Дня пам’яті жертв Голодомору

Дата: 26.11.2022 18:31
Кількість переглядів: 162

Фото без описуЩороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. У 2022-му День пам’яті жертв голодоморів припадає на 26 листопада.

Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів мільйони людських життів. У 2006-му Законом України Голодомор 1932–1933 років визнаний геноцидом Українського народу.

Цього року, як і 90 років тому, російська імперія намагається влаштувати ще один геноцид українців. Тисячі цивільних людей уже стали жертвами повномасштабного збройного вторгнення росії в Україну. За дев’ять місяців повномаштабної війни ми побачили: країна-агресор хоче знищити нашу ідентичність, культуру та мову.

Щоб запобігти повторенню таких трагедій минулого, маємо берегти пам’ять про тих, хто став жертвою, та боротися з тими, хто продовжує злочини проти людства.

Ця темна сторінка в історії України відгукується болем у серці кожного українця,  але водночас пам'ять про страшні події тих часів робить нас сильнішими, рішучішими у сьогоднішній боротьбі! Пам'ятаємо! Перемагаємо!

В умовах повномасштабної війни один із ключових способів вшанувати пам’ять убитих голодом  – долучитися до акції «Запали свічку» та закликати українців і людей по всьому світу засвітити вогник у кожній домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.

Закликаємо жителів Сахновщинської громади 26 листопада, о 16:00, долучіться до Загальнонаціональної хвилини мовчання.

Пам'ятаємо! Єднаймося! Переможемо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь