Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Селищний голова Володимир СУЄЦЬКИЙ презентував нову архітектурну споруду та місцеву історичну пам’ятку Сахновщинської громади 

Дата: 17.10.2022 14:45
Кількість переглядів: 287

Фото без опису15 жовтня Сахновщинський селищний голова Володимир СУЄЦЬКИЙ разом із заступником селищного голови Олександром КОБОЮ, секретарем ради Віталієм ЯКОВЕНКОМ, Сахновщинським церковним служителем отцем Іоаном, працівниками селищної ради й жителями громади відкрив та презентував нову архітектурну споруду селища - «Лава примирення» та місцеву історичну пам’ятку - Алею Слави. 

Загиблим у російсько-українській війні Героям Сахновщинської громади в центральному парку селища створили Алею Слави задля уславлення полеглих Героїв України, вшанування пам'яті про них, їх подвиг та сміливість. На залізних листах навічно зображені портрети загиблих воїнів: МОЛОСТОВА Віктора, КУРЯЧОГО Анатолія, ХАБАЛЯ Михайла, РОДИЧЕВА Олександра, БЕРЕЖНЯКА Віталія, ПЛАХОТІНА Віталія, КОНДРАТОВА Ігоря, АНДРЮЩЕНКА Олексія, СТЕПАНЕНКА Віктора, ЛУГОВОГО Юрія.

Селищний голова у своїй промові зазначив: «У разі отримання трагічних новин, Алея Слави буде обов’язково доповнюватись. На цей момент вже не вистачає двох портретів нещодавно загиблих воїнів: Петра МЕЛДЄЄВА та Володимира ЛИМАРЕНКА, вони найближчим часом будуть додані».

Служитель Сахновщинського Свято-Покровського храму - отець Іоан, освятив пам’ятне місце та провів молебень за упокоєння душ загиблих воїнів. 

Друга архітектурна споруда встановлена у центрі селища, біля підкови й зветься «Лава примирення». Ця споруда є звичайною лавою, але з незвичайним сидінням. Лавка має дугоподібну форму, через яку сидячи на ній люди сповзають по інерції один до одного. В народі вважають, що це найвдаліше місце для примирення людей, що знаходяться у сварці. І вона є символом єднання, яке в такий час є дуже важливим для всього українського народу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь