Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Оголошення про громадські обговорення

Дата: 19.08.2021 13:48
Кількість переглядів: 128

Фото без описуВідповідно до ст. 143 Конституції України, ст. 25 , ст. 66 Закону України «Про освіту», ст. 32, Закону України «Про повну загальну середню освіту», ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розпорядження голови Сахновщинської селищної ради від 19.08.2021 «Про проведення громадських обговорень щодо зміни типу та перейменування закладів освіти Сахновщинської селищної ради Красноградського району Харківської області»  (проекти рішення додаються) Сахновщинська селищна рада з метою врахування думки жителів Сахновщинської територіальної громади розпочинає громадські обговорення, щодо реорганізації (закриття, пониження ступеня) закладів загальної середньої освіти Сахновщинської селищної ради.

Період реформ, розпочатий державою, поставив питання реорганізації та закриття шкіл у сільській місцевості. Ця проблема гостра для всієї України і є результатом демографічної кризи, яка спостерігається в державі. З кожним роком кількість учнів в українських школах скорочується, тому й не дивно, що чимало закладів освіти стали напівпорожніми. Тому перед місцевою владою постає питання раціонального розподілу освітньої субвенції та утримання таких шкіл (оплату за енергоносії, зарплату технічному персоналу громада платить із власного бюджету) та переведення дітей до більших шкіл та забезпечення кращих умов навчання завдяки вивільненим коштам.

Виходячи з наведеного Сахновщинська селищна рада має намір проаналізувати перспективну мережу, кадрове забезпечення, матеріально-технічну базу, провести засідання робочої групи, винести на громадське обговорення питання подальшого функціонування кожного закладу загальної середньої освіти, що знаходиться в сільській місцевості та затвердити відповідний проєкту рішення.

Запрошуємо жителів громади, батьків, учнів, громадські організації долучитися до громадського обговорення цього питання.

Формат проведення громадського обговорення: публічне громадське обговорення передбачатиме проведення в приміщенні селищної ради зустрічей з громадськістю і колективами ЗЗСО.

У зв’язку з продовженням дії постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою сел.Сахновщина, вул. Шмідта, 10. 

Про місце та час  проведення громадських обговорень повідомлятиметься додатково для кожного окремого закладу. До участі в обговоренні запрошуються мешканці сіл територіальної громади, територію яких обслуговує заклад загальної середньої освіти.

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 19 серпня 2021 року №169 Про проведення громадських обговорень щодо зміни типу та перейменування закладів освіти Сахновщинської селищної ради Красноградського району Харківської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь