Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Книгу нашого земляка надрукувала Канадська Фундація «Енциклопедія Українознавства» 

Дата: 02.09.2022 10:37
Кількість переглядів: 395

Фото без описуГеоргій ЧОРНИЙ - український науковець, кандидат технічних наук, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, лауреат літературної премії імені Михайла Чабанівського, член Національної спілки краєзнавців України та почесний громадянин Сахновщинської громади.

Автор народився 14 вересня 1937 року в селі Дубові Гряди. Зараз Георгій Петрович проживає в Києві та продовжує поповнювати літературну спадщину України і знайомити світ з українською історією.

2020-ро року у київському видавництві «Ярославів Вал» вийшла друком книга «Хто ми є Українці?», матеріали для якої Георгій ЧОРНИЙ збирав понад 10 років. Ця книга унікальна в тому, що в ній на основі останніх світових досягнень у галузях генетики, мовознавства, геології, антропології, археології та інших наук сформовано нове бачення історичного шляху українців. Як показали дослідження автора, цей шлях чітко простежується до глибини сорока п’яти століть, а не десяти-п’ятнадцяти, як стверджують вітчизняні історики. У цій книзі історія українців подається нетрадиційно: про найдавніші часи розповідають їхні гени, про середні й недавні часи – їхня мова і мови тих, хто знав їхніх предків, а все розказане підтверджують матеріальні свідки їхнього минулого життя, знайдені археологами.

За сприяння голови Канадської Фундації «Енциклопедія Українознавства» Олега ІВАНУСІВ вийшла друком англомовна версія книги «Хто ми є Українці?». Вона спонсорувала випуск 1200 примірників книжки, перекладеної англійською мовою. Як повідомляє електронна газета Верховної Ради України «Голос України»: «Канадська фундація планує весь надрукований наклад не продавати, а безплатно передавати бібліотекам, громадським об’єднанням, парламентаріям, конгресменам, урядовим чиновникам Канади, Сполучених Штатів Америки, Великобританії та інших англомовних країн. Мета цього заходу — донести до світової спільноти правду про самобутність і давність українців, їх окремішність від росіян, показати витоки їх безмежної мужності в боротьбі за свою свободу, за свою землю. Фундація розцінює цю акцію як свій волонтерський внесок у перемогу українців над рашистами в нинішній російсько-українській війні».

В анотації англомовної книги видавництво пише: «автор зробив унікальний внесок в українську історію, працюючи на перетині генетики, лінгвістики, археології та інших наук. Він об’єднав досягнення цих дисциплін, щоб відкрити глибоку історію українців, розпізнати їх під назвами скіфів, сарматів, гунів та інших колишніх назв. Зрештою, він довів походження українців від двох стародавніх цивілізацій, включно з Трипіллям, і навіть ідентифікував вимову деяких слів трипільської мови».

Подія виходу книги «Хто ми є Українці?» нашого співвітчизника друком англійською мовою, сприяє утвердженню самобутності українського народу на теренах інших держав, транслює та ознайомлює світ з історію нашої держави, показує йому відмінності між українцями та росіянами у мовах, менталітеті, історичних шляхах та підтверджує це фактами, спростовує брехливу кремлівську пропаганду, яка намагається довести, що нібито українці і росіяни один народ.

Пишаємось діяльністю та досягненнями нашого земляка! Ще раз переконуємось в тому, що на сахновщинській землі зростають геніальні таланти України, які належно оцінюють і закордоном. Та наостанок, цитуючи Георгія Петровича звертаємось до наших читачів із посланням: «Глибокі й правдиві знання про свою історію, про своїх ближчих і далеких предків мають стати запорукою достойного життя українців і тепер, і в майбутньому в цьому непростому світі». 

Тож вивчайте історію України, будьте патріотами своєї держави та читайте українське!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь