Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Чому важливо оплачувати комунальні послуги та погасити борги до початку опалювального сезону ?

Дата: 11.08.2022 16:24
Кількість переглядів: 471

Фото без описуЗ 24 лютого Указом Президента на території України було введено воєнний стан. Спираючись на послаблення, які впровадила держава, багато громадян України припинили сплачувати кошти за спожиті ними комунальні послуги. На сьогодні важливість сплати рахунків, як і наслідки невиконання цих зобов’язань в період війни недооцінена.

 

В час коли по всій країні точаться запеклі бої з окупантами, дуже важливо забезпечити надійний тил державі. Оплата комунальних послуг – це підтримка країни на економічному фронті. За допомогою сплати населенням своїх фінансових зобов’язань, держава спроможна забезпечувати відповідний рівень комфорту для життя людей, виплачувати фінансову допомогу вразливим категоріям, закупляти потрібні ресурси для надання послуг комунальними підприємствами, а головне: мати певну економічну стабільність для продовження функціонування та протистояння ворогу.

З впровадженням воєнного стану роботодавці не припинили виплати заробітних плат для своїх працівників, проте жителі, маючи таке саме фінансове підґрунтя як і до початку війни, перестали сплачувати комунальні послуги. Введення воєнного стану не звільняє громадян від сплати житлово-комунальних послуг. Будь-які послаблення є лише відтермінуванням, а не звільненням від їх виконання. Важливо пам’ятати, що ваш платіж потрібніший зараз, коли економіка країни нестабільна та потребує підтримки. Не дивлячись на ситуацію, роботодавці та держава дотримуються своїх зобов’язань, тому і ви ставтесь до них відповідально, підтримуйте державу та її економіку, тим сами підтримуючи армію для подальшої боротьби з ворогом.

За рахунок внутрішньо переміщених осіб кількість населення на територіях де відсутні бойові дії зросла в рази (Сахновщинська громада в їх переліку), а разом з цим й навантаження на комунальні підприємства. Наразі оплата споживачами є основним джерелом надходжень грошових коштів до житлово-комунального господарства, що і дозволяє підприємствам здійснювати виплату заробітної плати працівникам, сплачувати за спожиті енергоносії, закупляти паливно-мастильні матеріали та здійснювати покладені на них завдання. Якісне надання послуг житлово-комунальними підприємствами неможливе у разі несплати громадянами комунальних послуг.

Також, погашення боргів та вчасна сплата рахунків населенням є запорукою належного початку і проходження опалювального періоду 2022/2023 і виконання теплопостачальними підприємствами своїх зобов’язань, у тому числі в частині розрахунків за природний газ із постачальником.

Сахновщинська селищна рада закликає жителів Сахновщинської громади погасити борги та вчасно оплачувати комунальні послуги. Від цього залежить подальше життя кожного громадянина України. Скасування фінансової допомоги, пільг, субсидій, пенсій, припинення надання відповідних послуг житлово-комунальними господарствами та загалом виконання належних функцій держави - все це є наслідками, які можуть торкнуться кожного. Не допустимо цього, допоможемо державі протистояти окупантам та тримати економічний фронт країни.

Нагадуємо, що оплатити послуги можна за допомогою онлайн сервісів, через особисті кабінети, мобільні застосунки, платіжні системи: «Ощад24», «Приват24», «Монобанк» та інші.

Наблизимо Перемогу України разом !


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь