Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2022 14:19
Кількість переглядів: 332

Фото без опису22 червня — день початку Другої світової війни між нацистською Німеччиною та Радянським Союзом, яка 81 рік назад забрала життя кожного п’ятого українця. В цей день ми вшановуємо пам’ять всіх людей, чиї життя через війну було покалічено та зруйновано.

З метою всенародного вшанування пам'яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Другої світової війни 1941 - 1945 років, їх подвигу та жертовності відбулося покладання квітів до Меморіалу загиблим воїнам за участі голови Сахновщинської селищної ради Володимира СУЄЦЬКОГО, його заступників Олександра КОБИ та Максима КАРПЛЮКА, працівників відділу освіти, культури, молоді та спорту на чолі з Григорієм ПЕРКІНИМ.

Захід пройшов без урочистостей. Учасники вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та поклали квіти до Меморіалу.

Безумовно, неможливо не переосмислити новий ще більш трагічний сенс цієї дати. Підписуючи відповідний указ про запровадження пам’ятної дати в українському календарі Леонідом Кучмою у листопаді 2000 року, українці навіть уявити не могли, що майже через 22 роки вона перетвориться з історії на щоденну реальність.

Сьогодні, вже як 119 днів сини та доньки українського народу зі зброєю в руках боронять рідну землю від російського загарбника, захищають територіальну цілісність, нашу свободу і незалежність України.

За даними ООН станом на 22 червня з початку російсько-української війни в Україні загинули щонайменше 4 600 мирних жителів та ще 5 711 людей отримали поранення. Про точну кількість загиблих воїнів невідомо, а жертвами війни потрібно вважати кожного українця.

Через це наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про воїнів-визволителів та жертв цих війн. Та вшановувати пам’ять усіх, чиє життя покалічили, зруйнували, забрали в ці страшні часи.

Честь і слава героям!

Вічна пам’ять загиблим!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь