Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Візит Сахновщинського селищного голови Володимира Суєцького та першого заступника Валерія Завалія в Аполлонівський старостинський округ.

Дата: 10.12.2021 08:02
Кількість переглядів: 339

Фото без опису9 грудня за ініціативи сільгоспвиробників Миколи Бакуменка та Олександра Грузінова, працівників старостату, медицини й клубної системи відбувся візит Сахновщинського селищного голови Володимира Суєцького та першого заступника Валерія Завалія в Аполлонівський старостинський округ.

Суть зустрічі полягала в тому, що доходи в селищний бюджет, що забезпечує Аполлонівський старостинський округ, є відчутно більшими, ніж в деяких інших старостинських округах, тому аполлонівчани хочуть отримувати «віддачу» від місцевого бюджету, хоча б у вигляді повної ставки для працівників медицини й клубної системи та матеріальному забезпеченні округу.

Хотілося б декілька слів зауважити щодо принципів розподілу бюджетних коштів. Звичайно, бюджет не наповнюється і не може наповнюватися рівномірно по старостинських округах, хоча б тому, що різні округи мають відмінну кількість гектарів землі, отже й дохід від її оренди та податків буде різним. Але бюджет не може розподілятися за таким принципом. Проілюструємо це на прикладі освіти, адже всі ми знаємо, що «левова» частка бюджету громади йде саме на утримання закладів освіти. Виходячи з логіки про необхідність пропорційного розподілу бюджетних коштів, згідно його дохідної частини, школи тих старостатів, які найбільше дають доходів у селищний бюджет, мають отримати найбільше фінансування. А що тоді станеться з закладами освіти у старостатах, що дають не так багато доходів? Вони будуть закриті. Хіба це справедливо? Це лише на прикладі освіти. З іншими галузями станеться приблизно те саме.

Тому проблеми громади мають вирішуватися комплексно, а не точково. Зокрема, проблема заробітних плат працівників сільської медицини, частина з яких зараз працює на 0,5 ставки, виконуючи при цьому свої посадові обов’язки (часто понад норму), функції кочегарів, санітарок та прибиральниць. Принцип нарахування виплат медичним працівникам згідно укладених декларацій на селі працює несправедливо, як можемо бачити. Тому зараз Сахновщинською селищною радою розробляється програма щодо компенсації медичним працівникам у старостинських округах суми, якої бракує до повної ставки. Робота медичних працівників, які на практиці мають ненормований робочий день, не може бути оплачена ні четвертиною, ні половиною ставки, лише стовідсотковою. Це наша принципова позиція.

До питання забезпечення старостинських округів матеріалами і засобами для благоустрою теж підходимо комплексно. Через прозору тендерну закупівлю буде придбано надійні мотокоси, розхідники та інше й розподіллено між округами. В будь-якому населеному пункті люди мають право жити в чистоті й порядку.

Деякі питання будуть вирішені вже наступного тижня. Зокрема, буде завезено тверде паливо для старостату, фельдшерського пункту й бібліотеки та сільського клубу-філії.

Також в Аполлонівці є потреба в робітникові, що виконуватиме функції кочегара взимку та працівника з благоустрою в теплі пори року. Громадський робітник на постійній основі якнайкраще справиться з цим завданням. Тому будемо співпрацювати з Центром зайнятості населення.

Ще раз хочемо акцентувати: наша мета – зробити кожне село, кожен старостинський округ комфортними, такими, щоб там хотілося жити, щоб молодь не виїжджала з сіл, а працювала на рідній землі.

Аполлонівка – охайна і квітуча. Це результат роботи і місцевих сільгоспвиробників, і працівників старостату, клубної системи та медицини. А людям, щиро закоханим у свій край, які вболівають за його долю та працюють на його благо, потрібно і хочеться допомагати.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь