Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Управління Красноградського району Головного управління Держпродсподивслужби в Харківській області інформує

Дата: 19.11.2021 13:13
Кількість переглядів: 211

    Фото без опису   Вода, яку п’ють діти, має бути якісною і добре очищеною. Адже вживання неякісної води (неочищеної водопровідної або колодязної) є однією з причин порушень діяльності шлунково-кишкового тракту у дітей. Погана вода негативно впливає на більш вразливий, ніж у дорослих, дитячий організм.

        Вода, що постачається у заклади освіти, повинна відповідати вимогам Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН   2.2.4-171-10), затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 12 травня 2010 року №400. Організація питного режиму повинна сприяти задоволенню потреб дітей у безпечній та якісній воді.

         В рамках заходів державного нагляду (контролю) закладів освіти Сахновщинського району , за поточний період 2021 року, досліджено 31 проба питної води за мікробіологічними показниками. З них 5 проб (16,1 %) не відповідали вимогам ДСанПіН   2.2.4-171-10 (виявлено загальні коліформи). За мікробіологічними показниками питна вода не відповідала вимогам у 5 закладах освіти.

         Також досліджено  28 проб питної води за санітарно-хімічними показниками. З них 1 проба (3,6 %) не відповідали вимогам ДСанПіН   2.2.4-171-10 (залізо). Питна вода не відповідала за санітарно-хімічними показниками в 1 закладі освіти.

          За результатами фахівцями Управління Красноградського району Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області надано  5 приписів про необхідність усунення порушень , винесено 1 постанова про накладення штрафу та направлено листи з рекомендаціями щодо вжиття відповідних заходів з покращення стану води -  керівникам закладів освіти, керівникам відділів освіти Сахновщинської селищної ради .

           По усуненню виявлених порушень керівниками закладів освіти проведено  санітарно-оздоровчи заходи та повторні лабораторні дослідження питної води , яка відповідає вимогам ДСанПіН   2.2.4-171-10.

           Робота з контролю за станом об’єктів водопостачання та якістю питної води продовжується.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь