Участь у конференції «Дослідження гастроспадщини України: традицій гостинності та культури приготування страв, як основи для розвитку креативних індустрій регіонів»
28 жовтня 2021 року Олег Яриніч, заступник директора КЗ "Сахновщинська централізована клубна система", взяв участь у всеукраїнській онлайн конференції з міжнародною участю «Дослідження гастроспадщини України: традицій гостинності та культури приготування страв, як основи для розвитку креативних індустрій регіонів».
Конференція є однією зі складових проекту з однойменною назвою, організована Українським центром культурних досліджень за підтримки Українського культурного фонду.
У рамках конференції були презентовані результати реалізації проекту та кращі українські і молдовські практики, пов’язані з гастродослідженнями.
Найбільш інформативною та емоційно насиченою була доповідь Костянтина Грубича, телеведучого, журналіста, автора книги і телепередачі під назвою "Смачна країна".
Нагадаємо, що одна зі сфер зацікавлень Олега Яриніча - це гастрономічна спадщина Сахновщинської громади. Він постійно бере участь у тематичних заходах, пов'язаних з цією проблематикою.
Участь у онлайн семінарі "Розвиток туризму в територіальних громадах: локальні відпочинкові та туристичні продукти"
28 жовтня 2021 року Катерина Дейко, завідуюча сектором культурно-освітньої роботи та організації дозвілля, взяла участь у міжнародному онлайн семінарі "Розвиток туризму в територіальних громадах: локальні відпочинкові та туристичні продукти" (організатор заходу - громадська організація "Подільська агенція регіонального розвитку").
Кращі українські та польські експерти з питань розвитку туризму у громадах Мирослав Скірка, директор Програми Study Tours to Poland, Зенон Косінський, спеціаліст з питань створення інноваційних мережевих туристичних продуктів, Сергій Підмогильний, експерт з екотуризму, Олександр Коваль, засновник "Школи сільського туризму" поділилися власним досвідом з окресленої тематики.
Захід відбувся за участі перекладача з польської мови.