Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

СКЛАДНОЩІ ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ 2021-2022

Дата: 27.10.2021 11:36
Кількість переглядів: 203

Фото без описуЦьогоріч по всій країні постала серйозна проблема з початком опалювального сезону в закладах соціально-культурної сфери та інших бюджетних установах. Сахновщинська громада, на превеликий жаль, не є винятком. Причиною несвоєчасного початку опалювального періоду є стрімке підвищення ціни на газ, що, в свою чергу, вплинуло і на підвищення вартості теплопостачання.

При формуванні бюджету Сахновщинської селищної ради на 2021 рік для оплати тепло- і газопостачання по розпорядникам бюджетних коштів заплановані бюджетні призначення в сумарному обсязі 5,4 млн грн, з урахуванням середньої ціни на тепло та газ 2,78 тис. грн/1Гкал й 8,67 тис. грн/1000 м³ відповідно. Зараз ціни на тепло та газ значно зросли, що спричинило НЕЗАБЕЗПЕЧЕНІСТЬ в коштах на тепло- й газопостачання на опалювальний період 2021-2022 років щонайменше 25 МЛН ГРН.

Змінити ситуацію на місцях просто неможливо, адже це питання не місцевого, а державного рівня.

30 вересня мiж Урядом України та НАК «Нафтогаз України» підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання природного газу. Меморандумом визначено, що для незмінності тарифів у 2022 році держава передасть і спрямує додатково до місцевих бюджетів ПДФО у розмiрi 4%, а також передбачено фіксовану ціну газу для бюджетних установ до кінця 2022 року в сумі 16,554 тис. грн/тис. кубометрів (з ПДВ і вартістю транспортування і його розподілу).

З огляду на викладене, НАК «Нафтогаз Трейдинг» розробляється механізм укладення відповідних договорів.

На цей час проєкти договорів щодо закупівлі газу для бюджетних установ Сахновщинської селищної ради знаходяться на розгляді в НАК «Нафтогаз Трейдинг».

Орган місцевого самоврядування робить все можливе для якнайшвидшої подачі тепла в заклади соціальної сфери (школи, дитячі садки, заклади культури).

Опалювальний сезон у всіх бюджетних установах громади, що опалюються твердим паливом, згідно розпорядження Сахновщинського селищного голови про початок опалювального сезону, розпочато 19 жовтня. З 1 листопада почнуть опалюватися КУ «Сахновщинський ліцей №1» та відділення денного перебування КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)». Решта закладів громади почнуть опалюватися одразу, як НАК «Нафтогаз Трейдинг» будуть розглянуті проєкти договорів щодо закупівлі газу.

Сподіваємося, що найближчим часом це проблемне питання буде вирішене і тепло з’явиться в усіх установах та закладах нашої громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь