Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

ЛЮБИТИ СВІЙ КРАЙ – РОБИТИ ЙОГО КРАЩИМ

Дата: 22.10.2021 14:49
Кількість переглядів: 359

Фото без опису Малий і середній бізнес часто допомагає громаді, її окремим установам та закладам, бере участь у організації масових заходів. Найчастіше ця допомога виявляється у наданні фінансової підтримки та необхідних матеріальних ресурсів, транспортних послуг тощо. Така добра воля та ініціатива наших підприємців заслуговує щирої вдячності. А чи можна допомогти рідному краю по-іншому, якщо не маєш достатньої кількості фінансових та матеріальних ресурсів?! Звичайно, можна! Пропонуємо вашій увазі 10 ПИТАНЬ до Артема Оганова – засновника єдиного в громаді приватного спортивного клуба «Замок»:

- ЯК ДО ВАС ПРИЙШЛА ДУМКА ПОЧАТИ СВОЮ СПРАВУ І ЧОМУ ОБРАЛИ САМЕ СТВОРЕННЯ СПОРТИВНОГО КЛУБУ, АДЖЕ НАЙЧАСТІШЕ МОЛОДІ ПІДПРИЄМЦІ ПРАГНУТЬ ВІДКРИТИ РІЗНОМАНІТНІ ТОРГОВІ ТОЧКИ? ЯК ОСИЛИЛИ ЦЮ СПРАВУ ФІНАНСОВО?

Ще з дитинства мріяв про створення чогось на зразок шахового чи шашкового клубу. Нині це модний тренд, що носить назву «антикафе». В ті часи це не мало ні назви, ні концепції. Я особисто уявляв певний клуб за інтересами: без алкоголю, натомість з інтелектуальними чи спортивними іграми та заняттями. Але це «щось» конкретних обрисів у моїх думках не мало.

Відправною точкою стала моя участь у кастингах проекту телеканалу СТБ «Зважені та щасливі». І хоч я не зміг стати учасником проекту, проте «заразився» ідеєю створення здорового тіла й почав працювати над собою. Коли схуднув сам, коли побачив, як здоровий спосіб життя змінює на краще долі учасників, коли зрозумів суть і алгоритми ЗСЖ, захотів поділитися своїми знаннями і досвідом з іншими. Так виникла ідея створити саме спортивний клуб.

З посмішкою згадую, як всі друзі, знайомі і малознайомі люди критикували мій задум і говорили, що в Сахновщині це нікому не потрібно. Коли показав товаришам приміщення майбутнього «Замку» (ще без ремонту), вони сказали, що тут був би просто ідеальний нічний клуб. А я, вперше зайшовши в цю споруду, одразу зрозумів – це саме те, що потрібно для спортивного клубу, і миттєво спроектував його у своїй голові.

Сказати, що роботи було багато – нічого не сказати. Починали ремонт з усього, що було вдома, у знайомих, у колишнього власника. Спортивний інвентар скуповував в інтернеті і у сахновщан, безліч разів обходив всі місцеві пункти прийому металобрухту у пошуках гантель, гирь та різних металічних матеріалів. Витрачав на це власні заощадження, займав у людей, брав кредити.

Капітальний ремонт тривав півроку, поточний триватиме вічно, бо завжди є що ремонтувати й вдосконалювати.

Страху невдачі не було на жодному етапі – лише бажання досягти мети.

- А НА ЯКОМУ ЕТАПІ ЖИТТЯ ВИ САМІ ДОЛУЧИЛИСЯ ДО СПОРТУ?

Хоч я завжди був, м’яко кажучи, в тілі, проте вів активний спосіб життя з самого дитинства: займався самбо, дзюдо, шахами, шашками. Відвідував тренажерний зал. Пробував себе у футболі, волейболі, гандболі. Навіть один раз сходив на танцювальний гурток. Одним словом, пробував себе у всіх секціях, що пропонувала Сахновщинська спортивна школа.

- ЯКУ КІЛЬКІСТЬ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ ОХОПЛЮЄ СК «ЗАМОК»?

Спочатку на місяць було 50-60 постійних відвідувачів.

Зараз, відкриваючи старий журнал відвідувань, з жахом розумію, що багатьох з цих людей вже немає в Сахновщині: хто працює за кордоном, хто виїхав у великі міста України. Люди виїжджають, молодь залишає наше селище. І це страшно.

Зараз в середньому маємо близько 20 абонементів на місяць.

За весь час у «Замку» займалося не менше 1000 жителів громади.

- СПОРТИВНИЙ КЛУБ – ЦЕ ПРИБУТКОВА СПРАВА?

Спортивний клуб в сільській місцевості – справа недохідна. Скоріше хобі. Це я розумів з самого початку. Добре, хоч вдалося розрахуватися з боргами. Величезні кошти потрібні на опалення, освітлення, поточні ремонти, розхідні матеріали.

Для розуміння: у період з жовтня по травень чистого прибутку виходить не більше 5000 грн (за весь період), бо лише на обігрів будівлі необхідно близько 15000 грн за опалювальний сезон. У теплу пору року дохід складає 3000-4000 грн на місяць. Менше мінімальної заробітної плати.

Так що це просто улюблена справа, тут не розбагатієш.

- ЗНАЄМО, ЩО ВАМ Є БЛИЗЬКОЮ БЛАГОДІЙНА СПРАВА: ДІТИ З МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНИХ СІМЕЙ МАЮТЬ ЗМОГУ ЗАЙМАТИСЯ У «ЗАМКУ» БЕЗКОШТОВНО. ЯК ПРИЙШЛИ ДО РІШЕННЯ ПОСТУПИТИСЯ ПРИБУТКОМ ЗАРАДИ БЛАГОДІЙНОСТІ?

Я хочу, щоб діти з малозабезпечених сімей чогось досягали у житті. А в спорті це можливо. І якщо хоча б одна дитина із сотні стане успішною, для мене це буде честю!

Загалом, успіх кожного спортсмена, незалежно від віку, статі та соціального статусу, що тренується у «Замку» і досягає гарних результатів чи певних висот, приносить мені надзвичайну радість.

- ЩО, ОКРІМ ФІЗИЧНОГО РОЗВИТКУ, ДАЄ «ЗАМОК» САХНОВЩИНСЬКІЙ МОЛОДІ?

Щодня я намагаюся «проповідувати» молодому поколінню принципи здорового способу життя: «достукатися» до їх неокріплих умів з розповідями про шкоду куріння, паріння (вейп пристрої), алкоголю, наркотиків, невпорядкованих особистих зв’язків. Наводжу відомі мені приклади з життя. Намагаюся налаштувати їх на ЗСЖ.

Шкідливі звички – це низька якість життя, слабке здоров’я. Це, врешті-решт, виродження нації.

- САМЕ СК «ЗАМОК» ЗАПОЧАТКУВАВ НОВУ ЕРУ В РОЗВИТКУ САХНОВЩИНСЬКОГО ТЕНІСУ. НАШІ КОМАНДИ ПОЧАЛИ ЗАЙМАТИ ПРИЗОВІ МІСЦЯ В ОБЛАСНИХ ЗМАГАННЯХ. ЯК ТАК СТАЛОСЯ, В ЧОМУ СЕКРЕТ?

Секрет доволі простий – з’явилося місце, де можна безперешкодно й щоденно грати в теніс.

Коли з’явилася можливість тренуватися щодня, виникла ідея започаткувати щомісячний рейтинговий турнір в СК «Замок», а це неабияк стимулює тенісистів грати краще, щоб потрапити на перші місця у рейтингу Сахновщинських тенісистів.

Значним «скачком» від сільського тенісу, якому вчилися в ЮТУБІ, до більш професійного, стала поява у стінах «Замку» нині вже покійного майстра спорту України з настільного тенісу Валерія Стрижаченка, який вдосконалив техніку нашої любительської гри до професійного рівня. Він навчив нас багатьом технічним елементам, як-то: топ-спін, скрутка, підрізка шипами та інші. Ми дізналися про те, якими мають бути справжні ракетки, їх різновиди. Абсолютною новиною для нас стала інформація про заміну гумових накладок на ракетках. Це відкрило нові можливості для гри: коли ти сам створюєш свою ідеальну, пристосовану виключно для тебе ракетку.

Саме це було ривком у спортивному розвитку наших чемпіонів Юрія Бережного, Володимира Коваленка, Миколи Волошина, Володимира Селіщєва та Анастасії Вальковської. Підібравши необхідні ракетки та освоївши професійні елементи у техніці, вони стали грати на порядок краще.

Заслуга Валерія Стрижаченка в розвитку Сахновщинського тенісу величезна. Світла йому пам'ять, нескінченна вдячність і повага!

До КОВІДНОГО карантину чотири роки поспіль наша команда брала участь в обласних змаганнях – і стала чотирикратним ЧЕМПІОНОМ області. А останнього разу – ЧЕМПІОНОМ З АБОЛЮТНИМ РЕЗУЛЬТАТОМ (стали першими не лише командою, а й в особистих заліках).

Головне – ставити перед собою амбітні цілі і не боятися. Йти вперед, наче танк. Тоді все вдасться!

- ЯК БАЧИМО, ВИ ДОПОМАГАЄТЕ ГРОМАДІ У ВИХОВАННІ ЗДОРОВОГО ПОКОЛІННЯ, У РОЗВИТКУ ОКРЕМИХ ВИДІВ СПОРТУ І ПОПУЛЯРИЗАЦІЇ САХНОВЩИНИ НА ОБЛАСНОМУ РІВНІ. ЧИ ЧЕКАЄТЕ ЗВОРОТНОГО ЗВ’ЯЗКУ ВІД МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ, ЯКИМ ВІН МАЄ БУТИ?

5 років поспіль я просив місцеву владу про організацію регулярних поїздок один раз на місяць у місто Харків для участі нашої тенісної команди у змаганнях. Бо конкуренція, що присутня на них, є чудовим підґрунтям для професійного росту спортсмена.

Тільки теперішній селищний голова Володимир Суєцький пішов нам на зустріч. Приємно, що тепер у громаді розвивається не лише футбол, а й настільний теніс. Ми вдячні за підтримку і сподіваємося, що поїздки на турніри будуть стабільними в кожну останню неділю місяця. І ще було б дуже круто для розвитку Сахновщинського тенісу один раз на рік брати участь у Всеукраїнських змаганнях, наприклад, у дводенному турнірі в місті Одеса. Сподіваємося, що місцева влада надасть нам цю можливість.

Такої підтримки цілком достатньо.

Це щодо тенісної команди.

А щодо клубу загалом, то якщо влада не заважає працювати – це вже допомога.

- ЧИ МАЄТЕ ПЛАНИ ЩОДО ПОДАЛЬШОГО РОЗВИТКУ ТА ВДОСКОНАЛЕННЯ СПОРТИВНОГО КЛУБУ?

Ми постійно перебуваємо у процесі розвитку та вдосконалення: оновлюємо тренажери, тенісні столи, спортивний інвентар, залучаємо нові тренувальні програми та методики, запрошуємо тренерів з різних спортивних дисциплін.

Вважаю, що спорт – це і є неперервний розвиток особистості, не лише фізичний, а й інтелектуальний та моральний. А отже і все, що потрібно для занять спортом, має безперервно розвиватися й вдосконалюватися.

- ЩО ПОБАЖАЄТЕ МОЛОДИМ САХНОВЩАНАМ, ЯК ОДИН З ВИХОВАТЕЛІВ ЗДОРОВИХ ЗВИЧОК У ПІДРОСТАЮЧОГО ПОКОЛІННЯ?

Зараз страшний час, коли різні НАРКОТИЧНІ речовини й зокрема СИНТЕТИЧНІ НАРКОТИКИ легше придбати, ніж булку в магазині. Тому найперша моя порада – ТРИМАЙТЕСЯ ПОДАЛІ ВІД ЦІЄЇ ГИДОТИ! А батьків і рідних нашої молоді прошу пильно слідкувати за цим!

Уникайте різного роду «генделиків» та сумнівних компаній - витрачайте час з користю, займайтеся саморозвитком: спортом, читанням книг, участю в різних майстер-класах та марафонах… Чим завгодно, що приносить користь душі і тілу.

Підлітки часто страждають «любовними хворобами». Пам’ятайте, фізична активність – найкращі ліки від душевних мук, а аж ніяк не алкоголь, наркотики чи інші дурниці!

Цінуйте свою молодість та здоров’я і використовуйте ці ресурси з користю!

Якщо по-справжньому любиш свій край і його громадян, завжди знайдеться спосіб зробити цей мікросвіт кращим, навіть не маючи великих фінансових ресурсів: прибрати сміття коло ставка або не залишати власне; донести незнайомій бабусі важкий пакет з магазину; розповісти підліткам про здоровий спосіб життя; підкріпити розповідь власним прикладом; забрати цуценя з вулиці; побудувати годівницю для пташок; тримати у чистоті власну прибудинкову територію…

Варіантів безліч!

Головне – це бажання зробити кращим те середовище, у якому живеш.

А брати приклад є з кого!

Щиро вдячні Артему Оганову за активну громадянську позицію, спортивне й моральне виховання молодих сахновщан, за вклад у відродження тенісного спорту Сахновщи?ни.

Успіхів у важливій і благородній справі!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь