Сахновщинська селищна рада
Харківська область, Красноградський район

Cпільний виїзний прийом громадян Тавежнянського та Огіївського старостинських округів

Дата: 03.06.2021 11:38
Кількість переглядів: 249

Фото без опису2 червня відбувся спільний виїзний прийом громадян Тавежнянського та Огіївського старостинських округів за участю голови Сахновщинської селищної ради Володимира Суєцького, заступника Олександра Коби, секретаря Сахновщинської селищної ради Віталія Яковенка, начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Григорія Перкіна, начальника відділу «Сахновщинського бюро правової допомоги» Людмили Клімової.

Найболючішим питанням для жителів Тавежнянського старостинського округу стало можливе в майбутньому пониження ступеня місцевої школи.

Профільний заступник Олександр Коба та начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Григорій Перкін пояснили, що пониження ступеня закладів освіти вимагає чинне законодавство, такою є державна програма щодо оптимізації освітньої мережі в Україні.

Володимир Суєцький наголосив, що питання пониження ступеню шкіл підлягає широкому громадському обговоренню, яке активно проходить і буде тривати.

Батьки школярів просили переглянути нинішній маршрут підвозу дітей до ліцею, що й буде зроблено до початку нового навчального року. Заступник Сахновщинського селищного голови Олександр Коба запевнив батьків, що їх також долучатимуть до розробки нового маршруту.

Завідуюча сільським будинком культури Леся Шикітка звернулася до керівництва громади з проханням посприяти у налагодженні роботи Інтернет-мережі, також нагальною проблемою є відсутність туалету в СБК.

І в Тавежнянському, і в Огіївському старостинських округах актуальними є земельні питання. Секретар Сахновщинської селищної ради поінформував громадян про проведену селищної радою роботу в цьому напрямку, зокрема про створення громадських пасовищ як дієвого методу захисту нашої землі.

Актуалізували питання сплати податків на прибуток одноосібниками, адже якщо ми самі не будемо сплачувати податки в свою громаду, то хто буде наповнювати її бюджет і за який кошт будуть існувати освітня, медична, культурна, соціальна сфери, як будемо фінансувати благоустрій, ремонт доріг?!

Огіївчан турбує відсутність дитячого майданчика в селі та вкрай потребуючий ремонту сільський будинок культури. Також 8-й рік поспіль окремі громадяни не можуть оформити присадибні ділянки.

Начальник відділу «Сахновщинського бюро правової допомоги» Людмила Клімова ознайомила громадян з переліком послуг, що надає Бюро, та графіком його роботи. Провела індивідуальні консультації.

Навіть у найболючіших і найбільш проблематичних питаннях громадяни і влада мають шукати спільні рішення, повертатися один до одного обличчям і йти на компроміс. Сподіваємося, що спільними зусиллями зможемо вирішити основні питання, що турбують громадян.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь